Les bijoux de Sarah

Welkom | Over mezelf | Over mijn sieraden | Schetsen | Collectie | Tentoonstellingen | Contact


       


De inspiratie:

Een handgemaakt sieraad is een bijzonder en uniek voorwerp en, om het te creeren, laat ik me inspireren door alles in mijn omgeving, soms moderne dan weer natuurlijke vormen. Ik houd van 'design' en strakke lijnen. Het zoeken naar moderne en harmonieuze vormen, bijvoorbeeld om een ring van te maken, is altijd weer een uitdaging. Ik zie een modern sieraad als een kleine beeld dat ook gedragen kan worden. Veel van mijn ideeen vinden hun oorsprong in de natuur en de Judendstil. Deze artistieke beweging die ik zeer waardeer, wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van ritmes geinspireerd door elementen uit de natuur zoals planten, bloemen en vogels. Dit gegeven is vaak terug te zien in mijn creaties. In de loop der jaren heb ik mijn 'eigen stijl' gevonden: Sieraden met een opengewerkt bloemmotief.


De uitvoering:

Ik heb altijd mijn ideeenboekje bij mij, waar ik collages, foto’s of schetsen in bewaar. Mijn sieraden ontstaan vanuit een tekening, of vanuit papier knipte modellen, of simpelweg uit een spontaan idee. Ik houd van direct experimenteren op het metaal (afdruk van stof) en ik vind het leuk verschillende technieken te gebruken. Ik gebruik af en toe edelstenenen en kies dan vaak blauw, groen of zwart als kleuren. Kleuren die goed bij zilver passen het het geheel een chique uitstraling geven.


Het plezier:

Naast mijn persoonlijke collectie maak ik sieraden 'in opdracht'. Als ik zie dat mensen mijn creaties met plezier dragen geeft mij dat een heerlijk gevoel!